"Eesti parim koolikokk" saatest
inspireerituna oleme koostamas koolikokkadele mõeldud retseptide kogumikku.
Meile tulnud tagasiside näitab, et koolikokkadele
on vaja üht korralikku retseptide kogumikku. Haarame siis kohe härjal sarvist
ja kogume saja prae, supi, salati ja magustoidu retsepti kokku ning koostame
sellest koolikokkadele abimehe.
Koostöös Tervise Arengu Instituudiga saab retsepja valmistamisjuhend
just kooliköögireeglitele vastavasse vormi. Fotod toitudest teeb Renee Altrov.
Tegu ei ole tavapärase raamatuga, vaid lahendusega,
mis tagab retsepti mugava kasutuse kogu toidu valmistamise protsessi jooksul. Näiteks
saate võtta retsepti ja riputada või asetada selle just endale sobivasse kohta või
lisada hilisemaks ajaks oma märkmeid
retseptile.
Raamat sisaldab lisaks ka nippe serveerimiseks ja
muud koolikoka jaoks olulist infot.
Teil on võimalik aidata sellele projektile kaasa,
saates meile oma retsepti/retsepte, mis on kooliköögis kasutuses ja lastele
meeldivad. Kui retsept ei pärine teilt, siis lisage kindlasti juurde viide
allikale (raamat, koduleht).
Retsepte ootame kuni 20.12.2016 aadressil koolikokk@err.ee.
Retsepte ootame kuni 20.12.2016 aadressil koolikokk@err.ee.
Retseptis peab sisalduma
1) Toidu nimetus
2) Kasutatavate toorainete netokogused grammides (soovi korral ka brutokogused). Kui toorainet kasutatakse korduvalt (nt või praadimisel ja või vormi peal), siis andke kogused eraldi
3) Kasutatud toorainete täpsustused (nt veisiehakkliha, 2,5% piim, 20% hapukoor, seemneleib jne)
4) Toidu väljatulek grammides
5) Toidu valmistamise õpetus, nipid serveerimiseks
6) Kui ei ole teie enda retsept, siis viide allikale
7) Teie nimi ja kontaktandmed (kool, meiliaadress või telefon)
2) Kasutatavate toorainete netokogused grammides (soovi korral ka brutokogused). Kui toorainet kasutatakse korduvalt (nt või praadimisel ja või vormi peal), siis andke kogused eraldi
3) Kasutatud toorainete täpsustused (nt veisiehakkliha, 2,5% piim, 20% hapukoor, seemneleib jne)
4) Toidu väljatulek grammides
5) Toidu valmistamise õpetus, nipid serveerimiseks
6) Kui ei ole teie enda retsept, siis viide allikale
7) Teie nimi ja kontaktandmed (kool, meiliaadress või telefon)
Praadide ja suppide puhul oleks tore saada ka maitsvaid
kalatoite ning rohke köögiviljasisaldusega toite. Magustoidud võiksid pigem
olla vähem traditsioonilised ning mida vähem suhkrut, seda parem. Tervise
Arengu Instituudil on õigus retsepte kohendada.
Kõik retsepti saatjad saavad hiljem soetada kogumiku
vaid teile kehtiva sõbrahinnaga. Lisaks loosime retsepte saatnud kokkade vahel
välja erinevaid auhindu.
Peagi avame www.koolikokk.ee lehel keskkonna, mille kaudu saate kogumiku juba tellida ja näete jooksvalt ka projekti seisu.
Loodame, et materjal saab kaante vahele 2017. aasta
detsembriks.
Maitsekaid elamusi Teile!
Teie retseptide ootel
Ly Tilk
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar