Tallinna Haridusamet i
poolt antav tunnustus
Sõbralik koolisöökla 2013
Ülevaatus-konkursi eesmärk:
- Motiveerida toitlustajaid tegema koostööd kooli juhtkonna ja
tervisenõukoguga tagamaks tervislik, mitmekülgne tasakaalustatud ja
kvaliteetne koolitoit kõigis Tallinna munitsipaalkoolides;
- Ärgitada toitlustajaid, koolijuhte, õpilasi, õpetajaid ja lapsevanemaid
enam toetama ja propageerima tervislikke valikuid parandamaks koolilaste
tervist ja heaolu;
- Suurendada õpilaste teadlikkust tervislikust toitumisest ja
söögikultuurist ning motiveerima neid vajadusel oma toitumisharjumusi
korrigeerima;
- Tunnustada parimaid toitlustajaid ja tõsta läbi koolituste kokkade
professionaalsust.
Sihtgrupp:
Ülevaatus-konkursil osalevad kõik Tallinna munitsipaalüldhariduskoolid.
Korraldus:
- Tallinna Tervishoiu Kõrgkool analüüsib tudengite praktika raames
kõikide Tallinna munitsipaalüldhariduskoolide veebilehel olevate
koolilõunate veebruarikuu menüüsid.
- Kümme parimat kooli kirjeldavad 25.aprilliks kirjalikult vabas vormis
kooli tervisenõukogu ja toitlustaja toetavat rolli ja tegevusi õpilaste
tervislike toitumisvalikute ja käitumisviiside kujunemisel.
- Mais külastatakse viit komisjoni poolt välja valitud koolisööklat ja
selgitatakse välja võitjad (I-III koht).
- Konkursi võitnud kooli kokkadel on juunis võimalus täiendada oma
teadmisi ja oskusi järgmiselt:
4.1 Restoranis Swissôtel Tallinn
Taigo Lepiku juhendamisel (I koht);
4.2 Park
Inn by Radisson Central Tallinnas Andres Merman i
juhendamisel (II koht);
4.3
Radisson Blu Hotel
Tallinnas Irena Dmitrieva juhendamisel (III koht).
Hindamiskriteeriumid:
- Ülevaatus-konkurss viiakse läbi kõikides Tallinna
munitsipaalüldhariduskoolides ja hinnatakse:
1.2 menüüde kättesaadavust kooli veebilehel ja
vastavust 15. jaanuari 2008 sotsiaalministri määrusele nr 8“Tervisekaitsenõuded
toitlustamisele koolieelses lasteasutuses ja koolis“.
- Konkursil osaleb ülevaatuse tulemuste põhjal kümme paremat kooli,
kelle tervisenõukogu esitab kirjalikult kirjelduse:
2.1 kooli tervisenõukogu tegevustest
õpilaste tervislike toitumisvalikute ja käitumisviiside kujundamisel;
2.2 toitlustaja koostööst kooli
juhtkonna ja tervisenõukoguga;
2.3 õpilaste koolilõunaga
rahuloluküsitluse läbiviimise analüüsi kohta.
- Viit tulemuste alusel paremat kooli külastab THA juhataja poolt
kinnitatud komisjon ja hindab:
3.1 toidu välimust, maitset,
söökla üldist korda ja interjööri;
3.2 hügieeni, käte pesemist,
käitumiskultuuri sööklas.
4. Komisjon järjestab koolid ja
selgitab välja I, II ja III koha.
Tunnustamine:
Tunnustusplaat „Sõbralik koolisöökla 2013“ antakse
üle kolmele parimale Tallinna koolile/ toitlustajale juunis pidulikul
kooliaasta lõpetamisel ja võitnud koolid koos toitlustaja nimega
avalikustatakse Tallinna Haridusamet i
veebilehel.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar