kolmapäev, 9. september 2015

Koolitus „Autistlik laps koolis(noorem kooliosa)“ 28.septembril 2015

Ootame Teid 28.septembril, algusega kell 10:00, koolitusele „Autistlik laps koolis(noorem kooliosa).”
Koolituse toimumiskoht: Tallinna Puuetega Inimeste Koda (Endla 59, Tallinn)
Osalema on oodatud:
-    koolide juhatajad, õpetajad, abiõpetajad ja teised töötajad,  kellel on kokkupuuteid või huvi autismivaldkonnaga
-    tugiisikud, kes juba töötavad või soovivad tööle asuda nooremas kooliosas õppivatete autistlike lastega
-    lapsevanemad, kelle peres kasvab nooremas kooliosas õppiv või lasteaias käiv autistlik laps
-    KOVi töötajad ja teised erinevate valdkondade spetsialistid, kellel ei ole head selgust, mis on autism ja sellele iseloomulikud tunnused, kuid soovivad selle kohta rohkem teada saada.
Koolitusel on fookuses autismispekter just nooremas kooliosas õppiva lapse seisukohalt – millised on probleemkohad, kuidas sellises vanuses lapse olemust mõista ja parimal viisil toetada, millised on kooli töötajate võimalused toetada suures rühmas ühte erilist last, tugiisiku temaatika, lapsevanema tegutsemise ja teadlikkuse olulisus jms.
Osavõtutasu ja registeerimine:
Osavõtutasu on 45 €
Registeerimiseks ja arve saamiseks saatke osaleja nimi, kontaktandmed ja maksja andmed aadressile autismikool@gmail.com. Osalemine kinnitatakse meili teel.
Registreerimise tähtaeg on 25.september 2015 või kuni kohtade täitumiseni. Kohtade arv on piiratud!
Programm
9.45 Kogunemine, registeerimine, hommikuarutelud
10.00-11.30 Autism ja autismispekter, kuidas seda ära tunda? Autismile iseloomulikud häired. Kasvatamatu lapse ja autistliku lapse erinevused.
11.30-11.45 Sirutuspaus
11.45-13.15 Autistlik laps klassis/grupis. Kuidas märgata ja parimal viisil teda toetada? Kontakti loomine ja lapse individuaalsuste kaardistamine, analüüs. Probleemolukorrad ja sekkumisvõimalused probleemkäitumisele. Erinevad meetodid, kuidas kontakteeruda, suhelda, õpetada ja arendada autistlikku last. Spetsialistide pedagoogide roll ja võimalused lapse toetamisel.
13.15-13.45 Lõunapaus
13.45-15.15 Koostöö autistliku lapse perega, vanematega. Tugiisik ja tema roll. Tegevuste planeerimine. Võrgustik lapse ümber. Kuidas suhelda teiste laste ja vanematega autismi teemadel. Kuidas ja mida öelda teistele lastevanematele, kui nende lastega koos õpib erivajadustega laps.
15.15-15.30 Sirutuspaus
15.30-16.15 Pedagoogide isiklik toimetulek komplitseeritud olukorras. Millal ja kellelt abi küsida. Mis on minu, kui spetsialisti, roll ja mis mitte? Ennast säästev töötamine. Motivatsioon ja tahe töötada eriliste lastega. Juhtumite analüüsid, praktilised näited, kogemuslood. Koolituspäeva kokkuvõtted ja lõpetamine.
Koolitaja:
Ivica Mägi on Põhja-Eesti Autismi Liidu ning Autismi ja ATH Keskuse üks loojatest ja juhataja ning kahe poja ema, kellest noorim on autistlik laps. Ivica on omandanud magistrikraadi Sotsiaalteadustes, pühendunud autismi ja ATH valdkonna uurimisele ning arendamisele. Lisaks on ta läbinud teemakohaseid täiendkoolitusi Eestis ja välisriikides. Tegutseb selle nimel, et Eestis oleks ATH/autismispektrihäiretega lastel, peredel ja nendega töötavatel pedagoogidel, spetsialistidel igakülgne toetus ja abi olemas nii sotsiaal- kui haridussfääris. Autistlike ja ATH laste mõistmise, kaasamise ja toetamise teemadel koolitab ja nõustab Ivica autismiperesid, pedagooge, lastekaitsetöötajaid, teeb koostööd mitmete koolide, lasteaedade, omavalitsuste ja muude organisatsioonidega.

Kommentaare ei ole: