reede, 27. märts 2015

Loovtööde konkurss MINU TEGUSA PÄEVA ALGUSE TOIT

Loovtööde konkurss tervist edendavate koolide
Tervise Arengu Instituut ootab Tervist Edendavate Koolide võrgustikku kuuluvate koolide õpilaste loovtöid teemal „Minu tegusa päeva alguse toit“. Laekunud konkursitööde põhjal selgitame välja need lapsed, kes saavad osaleda 24.-25. augustil 2015 Tervist Edendavate Koolide suvekoolis.

Vanusegrupp: 7. ja 8. klasside õpilased.

Konkursi eesmärk: Juhtida tähelepanu täisväärtusliku hommikusöögi tähtsusele.

Osalemistingimused:
  • Konkursil saavad osaleda Tervist Edendavate Koolide võrgustikku kuuluvate koolide õpilased.
  • Osalejad koostavad ja saadavad hommikusöögi retsepti, milles kirjeldatud toit on valmistatav kuni 20 minuti jooksul.
  • Osalejad teevad hommikusöögi valmistamise ja/või söömise kohta lühivideo pikkusega kuni 3 minutit.
  • Lisaks koostavad nad erinevaid infoallikaid kasutades põhjenduse, pikkusega maksimaalselt 2 lk A4, milles põhjendavad hommikusöögi vajalikkust ja kasutatud toiduainete valikut.
  • Loovtöö võib koostada üksi või grupitööna.

Loovtöö hindamiskriteeriumid:
·         Esitatud on hommikusöögi retsept, video ja põhjendus.
·         Valmistatav hommikusöök on täisväärtuslik.
·         Koostatud retsepti on võimalik teostada ja selle järgi toit valmistada maksimaalselt 20 minuti jooksul.
·         Video pikkus on maksimaalselt 3 minutit. Vormi osas piiranguid ei ole – video võib olla dokumentaalne, lavastatud, valminud animatsioonina või näidatakse liikuvaid pilte. See võib olla nii värviline kui mustvalge, nii heli- kui tummfilm. Selle võib teha ka mobiiltelefoni kaameraga.
·         Video tuleb saata CD-l, DVD-l või veebilingina (faili formaat peab võimaldama hiljem DVD-le kopeerimist). CD- või DVD-ümbrisele tuleb lisada järgmised andmed: autori/autorite nimed, kool, klass, ning õpetaja/juhendaja nimi, telefon ja e-posti aadress.
·         Põhjendus on sisukas ja loogilise ülesehitusega, selle pikkus ei ületa 2 lk A4 ning koostamisel on kasutatud erinevaid infoallikaid, ülevaate lõpus on ära toodud kasutatud infoallikate loetelu.

Suvekooli valime igast maakonnast vähemalt ühe kooli õpilased (2 in.) ja lisaks loosime hindamiskriteeriumitele vastanud loovtööde hulgast juhusliku valiku teel osalejaid veel umbes 25 koolist. Igast suvekooli pääsenud meeskonnast saab osaleda 2 liiget. Lisaks ootame lastega kaasa ka õpetajat.

Tööde esitamine: Tööd saata e-posti aadressile alice.haav@tai.ee hiljemalt 30.03.2015. E-kirjale lisada töö koostajate nimed, vanus, kooli nimi, klass ja õpetaja e-posti aadress ja telefon.

Suvekooli valitud teeme teatavaks hiljemalt 30.04.2015 a.

Tervise Arengu Instituudil on õigus kasutada töid näitustel, trükistes ja muudes infomaterjalides ning oma veebilehtedel virtuaalnäitusena. Töid säilitatakse üks aasta ja need kuuluvad tagastamisele ainult koostajate erisoovil.

Suvekoolis osalemine (majutus, toitlustus ja programm) on õpilastele ja õpetajatele tasuta kulutused transpordile kaetakse omafinantseeringust.

Korraldajatel on õigus teha muudatusi konkursi korralduses, kui selleks peaks tekkima vajadus.


Lisainfo: Alice Haav, Tervise Arengu Instituut, laste ja noorte valdkonna vanemspetsialist, tel 659 3982.

Kommentaare ei ole: