reede, 10. oktoober 2014

Tervisedenduse tulemuslikkus Eesti koolides

16.-24. oktoobril toimuvad neljas Eesti linnas projekti „Tervisedenduse tulemuslikkus Eesti koolides“ uuringu tulemusi tutvustavad infopäevad. Üritusele on oodatud kõikide uuringus osalenud koolide esindajad, aga ka teiste õppeasutuste töötajad ja koolitervise teemaga tegelevad spetsialistid.
Tartu Ülikooli haridusuuringute ja õppekavaarenduse keskuse eestvedamisel viidi kolme aasta jooksul Eesti 52 üldhariduskoolis läbi mitmeosaline uuring, milles keskenduti kuuendate klasside õpilaste tervisekäitumisele (näiteks kehaline aktiivsus ja toitumine, liiklus-, tule- ja veeohutus, uimastavate ainete proovimine ja tarvitamine ning seksuaalkäitumine) ja riskikäitumist mõjutavatele isiklikele, sotsiaalsetele ja keskkondlikele teguritele, aga ka sellele, kuidas koolid on korraldanud tervisedendusega seotud tegevused. 
Infopäevadel annavad eksperdid ülevaate esmastest uuringutulemustest, millele järgnevad teemapõhised arutelud järgmistes rühmades: kehaline aktiivsus ja toitumine; liiklus-, tule- ja veeohutus; uimastavad ained ja seksuaalkäitumine ning tervisedendust toetavad koolid. Arutelude käigus mõtestame ühiselt saadud tulemusi, lisaks soovime anda Teile võimaluse jagada häid kogemusi tervisedendusliku koolielu korraldamisel nii kolleegidega teistest koolidest kui ka laste tervisekäitumise teemaga tegelevate ekspertidega. 

Kõik infopäevad algavad kell 9.30 ning lõppevad orienteeruvalt kell 16.00, üritused on tasuta.
Infopäevad toimuvad neljas Eesti linnas, nii saate valida just Teile sobivaima koha ning aja:
16.10.2014 Tallinnas hotell Olümpia konverentsikeskuses (Liivalaia 33, Tallinn)
20.10.2014 Tartus AHHAA keskuses (Sadama 1, Tartu)
22.10.2014 Pärnu keskraamatukogus (Akadeemia 3, Pärnu)
24.10.2014 Narvas TÜ Narva kolledžis (Raekoja plats 2, Narva)

Infopäeval osalemiseks palume eelnevalt registreeruda: https://docs.google.com/forms/d/1nfqQeU6vAEeU1xd8yhVVE0P_itvgjWPc-hOWBvitdIs/viewform
Osalejate piirarvuks on Tartus, Pärnus ja Narvas 100, Tallinnas 120 inimest. Hilisemad registreerujad lisatakse ootenimekirja, anname sellest teada e-posti teel.


Korralduslik info:
Kristel Vits
projekti koordinaator

Rohkem infot projekti kohta saate koduleheküljelt: http://www.curriculum.ut.ee/et/tervekool
Projekt "TerVE kool" kestab 01.09.2012-31.03.2015. Projekti elluviimist toetab Euroopa Regionaalarengu Fond programmi TerVE raames, mida viib ellu Sihtasutus Eesti Teadusagentuur. 

Kommentaare ei ole: