teisipäev, 12. märts 2013

Seksuaalharidusalane koolitus pani noored mõtlema

Eelmise aasta jaanuaris Kadrioru Saksa Gümnaasiumi tegi esmakordselt koostööd MTÜ-ga Living for Tomorrow, mille tulemusena sündis seksuaalharidusalane ühepäevane koolitus. Sihtrühmaks olid KSG õpilased vanuses alates 15a. 
Sellel aastal mõtlesime minna edasi. Kuna meie kool hetkel tegutseb oma majast väljas, kaasasime sihtrühma ka uusi  naabreid ehk Paekaare Gümnaasiumi.
6. märtsil toimus II. seksuaalharidusalane koolitus "Noored ja seksuaalsus", millest võtsid osa  kahest koolist 

kokku 21 õpilast. 


Koolitajateks olid KSG tervisenõukogu esimees, sotsiaalpedagoog Jelena Kuštšenko ning tervisenõukogu aseesimees, matemaatika- ja inimeseõpetuseõpetaja Diana Smith.





Käesoleva koolituse eesmärgid olid järgmised:


  • hajutada müüte seksuaalsusest, tõsta teadlikkust erinevate seksuaalsete tegevuste olemasolust, nende ohutusest ja ohtlikkusest;
  • kriitiliselt hinnata oma seksuaalkäitumist ning suhtumisi koolitusel käsitlevate teemade kaudu.

Kuuetunnine koolitus-seminar põhines interaktiivsetel tegevustel: grupitööd, ühistööd, arutelud. Käsitleti seksuaalsuse erinevaid aspekte: müüte, erinevate seksuaalsete tegevuste ohutust ja  ohtlikkust, sugulisel teel levivaid haigusi ja enda kaitsmist, soovimatu raseduse vältimist, seksuaalsusega seotud suhtumisi ja hoiakuid. 




Kuna koolitusest võtsid osa ka vene keelt emakeelena kõnelevad õpilased, toimus koolitus kahes keeles. Mõlemad koolitajat valdasid ka vene keelt, seega vajadusel said öeldud tõlkida. 



Päev oli pikk ja mõnele ka väsitav, kuid samas said õpilased palju uut teada. Õpilaste jaoks oli see võimalus vabas ning turvalises õhkkonnas oma mõtteid väljendada ja aktiivselt kaasa rääkida neid puudutavatel teemadel. 




Koolitust toetas MTÜ Living for Tomorrow 
lft





Kommentaare ei ole: