esmaspäev, 3. detsember 2012

Kadrioru Saksa Gümnaasiumis toimus seminar „Minu laps, alkohol ja tulevik“

Tervise Arengu Instituudi alkoholi liigtarvitamise ennetamise kampaania „Vabanduse leiab alati“ raames koostöös Terve Eesti Sihtasutusega toimus meie koolis seminar „Minu laps, alkohol ja tulevik“.


  



29.novembril toimunud seminaril rääkis alkoholist SA Terve Eesti koolitaja Triin Sokk.  Ta on õppinud Tartu Ülikoolis psühholoogiat ning on Terve Eesti Sihtasutuse alkoholiteemalise ennetusprogrammi projektijuht, olnud programmi väljatöötamise juures, viinud ise läbi alkoholi teemalisi koolitusi ja koolitanud välja teisi Terve Eesti Sihtasutuse koolitajaid.



Seminarile tuli kokku rühm aktiivseid lapsevanemaid, kes avatult rääkisid alkoholi teemal. Lisaks vanematele oli kohal ka käesoleva seminari koordinaator ning Kadrioru Saksa Gümnaasiumi hea partner Kaisa Kask (Tallinna Kesklinna Valitsuse tervisedenduse peaspetsialist). 



Kahetunnise seminari jooksul saime teada:

  • etanooli mõjust arenevale ajule ning ülevaate teismelise arengulistest vajadustest;  
  • noorte alkoholitarbimisega seonduvast olukorrast Eestis;
  • perekonna rollist laste alkoholitarvitamise ennetamiseks ja edasi lükkamiseks ning ülevaate erinevatest vanemlikest kasvatusstiilidest;
  • kuidas käsitleda alkoholi teemat lastega;
  • soovitustest ja näpunäidetest oma laste alkoholitarvitamise ennetamiseks ja edasilükkamiseks

Lisaks analüüsisime erinevaid alkoholireklaame, arutasime nende võimalikku mõju lapse hoiakutele, teadmistele ja arvamustele. Kaks alkoholi liigtarvitamise ennetamiseks mõeldud reklaami omasid eriti suurt mõju seminarist osavõtjatele.

Fragile Childhood – Monsters: http://www.youtube.com/watch?v=XwdUXS94yNk
Fragile Childhood – Voice for a Child: http://www.youtube.com/watch?v=5g7zOWu1e8o  

Vanematele jagasime ka Tervise Arengu Instituudi poolt väljastatud voldikut „Alkoholitarvitaja meelespea“ ning kuna muuhulgas tuli teemaks vanemate mõju lapse enesehinnangule, siis pakkusime ka voldikut „Ole toeks lapse enesehinnangu kujundamisel“. Loodame, et sealt leiab iga vanem midagi huvitavat ning kasulikku.

Lingid voldikutele: 
 1. Alkoholitarvitaja meelespea - 
 
 2. Ole toeks lapse enesehinnangu kujundamisel -   

Kadrioru Saksa Gümnaasiumi tervisenõukogu nimel tänan vanemaid, kes leidsid aega ja tulid seminarile! 

Jelena Kuštšenko
sotsiaalpedagoog, tervisenõukogu esimees

Kommentaare ei ole: