neljapäev, 13. september 2012

Suitsuprii klassi võistlus on suitsetamisvastane ennetusprogramm 4.-12. klasside õpilastele

Konkursi eesmärk on:
  • ennetada või edasi lükata suitsetamise ja suitsuvabade tubakatoodete tarbimise alustamist laste ja noorte seas;
  • motiveerida tubakat tarbivaid õpilasi sellest loobuma;
  • toetada tubakavabadust kui eluviisi;
  • aidata vähendada noorte suitsetamist ja suitsuvabade tubakatoodete tarbimist.

Võistlus kestab kuus kuud. Võistluses osalevad õpilased on oma allkirjaga lubanud jääda kogu võistluse perioodil tubakavabaks ehk siis mitte teha suitsu, tõmmata vesipiipu ega tarbida muid tubakatooteid. Võistlus toimub vastastikuse aususe ja usalduse põhimõttel, õpilased ja õpetajad kontrollivad enda ja oma klassikaaslaste tubakavabaks jäämist ise.

Uuringute andmetel on Eesti õpilastest vähemalt korra elu jooksul suitsu proovinud 80% ja ligi 35% õpilastest tarbib ka hetkel mõnda tubakatoodet (HBSC uuring, 2005/2006 õppeaasta). Mida varem hakatakse suitsetama, seda raskem nikotiinisõltuvus välja kujuneb. Teismelistel tekib sõltuvus kiiremini kui täiskasvanutel. Eesti on nende riikide hulgas, kus on suurim 13aastaste või nooremate igapäevasuitsetajate arv, ligi 13%, mis tähendab, et tubakaennetusega alustada ei ole kunagi liiga vara.

Kõikide suitsupriiks jäänud klasside vahel loositakse välja 15 rahalist preemiat suurusega 320 eurot, mis on mõeldud matka, ekskursiooni või muu toreda klassiürituse korraldamiseks.

Suitsuprii klassi konkursi raames toimub ka omaloomingu konkurss. Võistlusel osalevatel klassidel on võimalus esitada konkursile tubakavastase sõnumiga plakat. Omaloomingu konkursi parimad saavad auhinnad.

Kontakt:

Kommentaare ei ole: