reede, 30. märts 2012

Esimene loeng „Lapsevanemate ja koolinoorte toetamine laste ja noorukite riskikäitumise vähendamisel“ projekti raames toimus!


Loeng meie kooli  1.-4. klasside lapsevanematele toimus eile, emotsioone ja muljeid jätkub kindlasti mitmeks päevaks. Kohal olid mitmed algklassilaste vanemad, mis on väga positiivne. Tore, et täiskasvanud said aega leida, et pärast pikka tööpäeva kooli tulla. 

Käsitleti mitmeid aktuaalseid ja vajalikke teemasid, sealhulgas lapse seksuaalsust ja arengut, räägiti ka alkoholist. Vanematele anti soovitusi millal ja kuidas võiks oma lapsele seksuaalsusega seotud küsimustele vastata. Lisaks arutati ka reageerimist erinevatele küsimustele, mis oma lapsel tekivad ning põgusalt räägiti ka meediast, interneti võimalustest ning ohtudest.
 Lapsevanemad olid aktiivsed ning esitasid mitmeid küsimusi. Nad osalesid arutelus ning rikastasid loengut oma kogemuste, kommentaaride ning lapsepõlvemälestustega.

Väga meeldiv, et koolitaja Irje Tammeleht näitas erinevaid raamatuid laste seksuaalsusest ning andis ka lugemissoovitusi. Mõned näited huvitavatest raamatutest: Klaus Verch -  „Oliver ja Ulrike avastavad seksuaalmaailma“ (1991); Raisa Cacciatore – „Laste seksuaalkasvatus“ (2008); Katerina Janouch – „Nii tulin mina“ (2006).











Nüüd ootame 12. aprilli, mil Kadrioru Saksa Gümnaasiumi 5.-8. klasside lapsevanematele tuleb loenguga Pille Kütt, kes räägib meedia ja interneti võimalustest ja ohtudest, abi saamise võimalustest ning alkoholismi ja narkomaania ennetusest.

Kommentaare ei ole: