laupäev, 21. aprill 2012

Võimlesime, mõõtsime ja hoolisime oma südamest kogu kooliperega


16.–20. aprillini toimus Kadrioru Saksa Gümnaasiumis südamenädal. Selle raames toimusid  mitmed üritused: vererõhu mõõtmine, plakatite valmistamine jpm.

Selleks, et kogu nädal oleks täiuslik ning mitmekesine, otsustasime rääkida lisaks südametervisele ka muudest teemadest nagu liikumine ja toitumine. Kuna meie keha on süsteem, peaks ka sellele lähenemine olema süsteemne. Õpilastel loodud plakatid tuletasid kooliperele meelde, kuivõrd oluline on hoida oma südant ning tervist üleüldiselt.


Esmaspäeval, 20. aprillil läks KSG üheksa võistkonda orienteerumisvõistlustele, kolmapäeval olid kooli esindajad aga ujumisvõistlustel. 7. –9. klassid tegid tööd mõttetahvliga, mis on koolis "Aktiivse ja turvalise koolipäeva" projekti raames olemas. Arutati koolisöökla menüü teemal. 

Teisipäeval, 17. aprillil valmistati ja müüdi smuutisid ning salateid. 
Kohapeal oli võimalik kaasa saada ka retsepte, et kodus oma kätt proovida. See vahva üritus sai alguse meie kooli õpilase Kristi Partsu ja tema ema Laine (Tallinna Tervishiou Kõrgkooli õppejõud-lektor) mõttest. Õpilased olid eelmainitud algatusest suures vaimustuses, pakutud tooted said ruttu otsa ning seega tuli ettepanek teha smuutide/salatite valmistamise päevi tihedamini.
17. aprillil võimlesime kogu kooliga muusika saatel, 
koos panime südame tööle. 











Kohal olid Laine Parts ning Heli Kraft




Samal päeval võtsime vastu külalisi Tervishoiu Kõrgkoolist. Õppeasutuse tudengid koos õppejõududega olid kohal, et mõõta koolis viibijate vererõhku, määrata rasvaprotsenti ning kontrollida kuivõrd hästi osalised käsi pesevad. Vererõhu mõõtmise punkti juures olid ka erinevad brošüürid südame tervisest ja paljust muust. Soovija võisid võtta neid koju kaasa. Kogu üritusest võtsid rõõmsasti osa õpetajad, kooli juhtkond ning muu personal. Lisaks osalesid tervisepäeval ka  emad-isad ja vanavanemad. Neil, kes ei jõudnud tulla teisipäeval, oli võimalus enda tervist uurima tulla  kolmapäeval. 

Mõõdeti  ka koolitöötajate vererõhku

Südamenädala üheks oluliseks sündmuseks osutus ametlik Tervist Edendava Kooli staatust kinnitava tunnistuse üleandmine. Kooli külalised olid Haridusametist ning Kesklinna Linnavalitsusest.

Vasakult: Tiina Perovskaja, Kaisa Kask, Anu Hiiesalu, Jelena Kuštšenko, Imbi Viisma

Kadrioru Saksa Gümnaasiumi südamenädal muutub järgmisel nädalal hambanädalaks, mis ei piirdu siiski vaid ühe tervisevaldkonnaga. Näiteks tuleb 4.–5. klassidele külla diabeediõde, kes räägib lastega suhkruhaigusest. Õpetajate organismi diagnostika läbiviimiseks tuleb KSG-sse toitumiskonsultant Lembit Lill. 

Tänu kõigile,  kes aitasid kaasa südamenädala läbiviimisel!
Hoidke oma südant!

KSG tervisenõukogu

1 kommentaar: