II vooru pääsesid järgmised koolisööklad, nende hulgas 7 TEK-i:
1. Tallinna Õismäe Gümnaasium / OÜ Bramos
2. Tallinna Lilleküla Gümnaasium / OÜ Orfeum
3. Tallinna Rahumäe Põhikool / OÜ Orfeum
4. Tallinna Nõmme Põhikool / OÜ Orfeum
5. Tallinna Laagna Lasteaed-Põhikool / toitlustab ise
6. Kalamaja Põhikool / OÜ Orfeum
7. Lasnamäe Üldgümnaasium / OÜ Senum
8. Tallinna Kunstigümnaasium / OÜ Flosse
9. Pelgulinna Gümnaasium / OÜ Flosse
10. Tallinna Inglise Kolledž / Neitsitorni Kohviku AS
I vooru hindamisel lähtuti sotsiaalministri 15.jaanuari 2008 määrusest nr 8 „Tervisekaitsenõuded toitlustajale koolieelses lasteasutuses ja koolis“:
- Söögikordadel pakutakse igal päeval erinevat põhitoitu.
- Põhitoiduna ei ole lubatud pakkuda konserve ega konservil põhinevaid toit.
- Toit valmistatakse võimalikult töötlemata ja värsketest toiduainetest põhiliselt aurutades, keetes ja hautades
- Rohkes rasvas küpsetatud toidud on lasteasutustes keelatud
- Leib peab lasteasutuses olema saadaval igal päeval
- Köögivilju (va kartul) pakutakse igal päeval, kuumtöötlemata kujul vähemalt 2 korda nädalas
- Värskeid puuvilju pakutakse vähemalt 3 korda nädalas
- Värskest kalast valmistatud toitu või kalatooteid pakutakse vähemalt 1 kord nädalas '
- Makaronitooteid (soovitavalt täisterajahust )pakutakse põhitoidu lisandina mitte rohkem kui 2 korda nädalas
- Liha või linnulihaga toitu pakutakse vähemalt 2 korda nädalas
- Viinereid, keeduvorsti, sardelle ning nendest valmistatud kastmeid on soovitatav mitte pakkuda rohkem kui 1 kord kuus
- Maksa pakutakse soovitavalt mitte rohkem kui 2 korda kuus
- Hüdrogeenitud taimerasvu sisaldavate toodete kasutamist tuleb vältida
- Majoneesi ning majoneesil põhinevaid kastmeis võib kasutada väikestes kogustes ning mitte sagedamini kui 3 korda kuus
- Magustoiduks ei pakuta maiustusi
- Joogiks ei pakuta veepõhiseid maitsestatud jooke
- Toitainete ja muude füsioloogilise mõjuga rikastatud toitu tuleb vältida
- Toidu kaloraaž ja kogused välja toodud
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar